Przepisy do blendera Vitamix

Mleko ryżowe

Czas przygotowania: 5 minut

Przetwarzanie: 2-3 minuty

Pojemność: 480 ml • 1/2 szklanki (100 g) ugotowanego ryżu • 2 szklanki (480 ml) wody • 1/2 do 1 łyżka brązowego cukru lub innych substancji słodzących

Jeśli ktoś chce mieć bardziej delikatny smak może się zdecydować na dodanie niewielkiej ilości wanilii.

Jak zrobić lody?

Wystarczy około minuta pracy i w urządzeniu Vitamix będziemy mieli szansę na przygotowanie lodów. Urządzenie pracuje bardzo szybko i w związku z tym mrożone składniki mogą być posiekane w ciągu kilku sekund. Dlatego, że sprzęt pracuje bardzo szybko mrożonki nie zdążą się roztopić a jednocześnie będą idealnie posiekane. W ciągu kilku chwil będziemy mieli gładkie pyszne lody. Dzięki blenderowi Vitamix gotowanie zmieni się niesamowicie.

Korzystając z tego sprzętu można sobie w kilka minut przygotować smaczne zupy pełne odżywczych składników. Wystarczy włożyć podstawowe składniki i włączyć sprzęt. kilka chwil i powstanie kremowa zupa warzywna. Blender będzie w stanie radzić sobie sprawnie ze wszystkim. Można wygodnie przygotowywać smaczne sosy, odżywki dla dzieci czy peso.

Świeże, konserwowane czy mrożone owoce

To wszystko blender Vitamix będzie sprawnie przerabiał. Przygotować można między innymi smaczne owocowe syropy.

Blender domowy

Mielenie mięsa i orzechów

Pojemnik z nożami przygotowany jest zarówno do ciekłego surowca jak i też do artykułów, które mają wilgoć w sobie. Będzie można między innymi obrabiać orzechy czy mięso. Z surowego albo gotowanego mięsa można przygotowywać sobie pasty. Z orzechów będzie można robić sobie smaczne masło orzechowego domowej roboty.

Nasza rada:

Lody truskawkowo-jogurtowe

Składniki: 245g beztłuszczowego jogurtu 454 g mrożonych truskawek 65 g cukru

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika według kolejności, mocujemy pokrywkę i ustalamy prędkość pracy. po włączeniu natychmiast zwiększamy prędkość.

Gdy pojawi się taka konieczność włączamy do działania łopatkę dopychającą by wprowadzić surowce w wir. Jest on przetworzony przez kilkadziesiąt sekund i po tym czasie silnik się wyłącza a produkt należy oczywiście od razu podawać, wtedy będzie najsmaczniejszy.